Cellulitis

De sinaasappelhuid: veelvoorkomend vrouwen ongemak

Bobbeltjes en putjes op de billen of bovenbenen. Geen perfect egale huid die voldoet aan het schoonheidsideaal. Veel vrouwen hebben te maken met deze zogeheten sinaasappelhuid, cellulitis (cellulite). Deze onschuldige afwijking van de huid moet niet worden verward met de medische term cellulitis. Dit wordt gebruikt voor een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. De sinaasappelhuid lijkt een echte vrouwen ongemak en komt bij slechts 10% van de mannen voor. De huid van mannen is namelijk steviger en anders opgebouwd dan de huid van vrouwen waardoor cellulitis vooral bij vrouwen voorkomt.

Oorzaken van cellultis

Cellulitis kan verschillende oorzaken hebben. Te weinig bewegen, stress of ongezond eten zijn enkele factoren die de bobbelige huid kunnen veroorzaken. Ook indien je gezond leeft, kun je te maken krijgen met cellulitis. Zo spelen ook erfelijkheid en hormonale veranderingen die optreden tijdens bijvoorbeeld de zwangerschap of puberteit een rol. Door de oorzaak van cellulitis te achterhalen kun je de oneffenheden verminderen. Bij last van stress kunnen cellulitis oefeningen zoals pilates of yoga een goede invloed hebben. Indien het aanpakken van de cellulitis te veel tijd in beslag neemt of gewoonweg niet mogelijk is, kun je terecht bij Freezlab om de cellulitis te verwijderen.

Cellulitis behandeling

Freezlab biedt ‘whole body cryo’ aan, waarbij men maximaal 3 minuten in een gekoelde kamer op -110 graden Celcius verblijft. Door aanraking met de extreme kou worden afvalstoffen in het lichaam beter afgevoerd, maakt het lichaam collageen aan en verbetert de doorbloeding. Het resultaat: een vermindering van cellulitis en een strakkere huid. Je kunt bij Freezlab terecht voor één of meerdere behandelingen.