Tijdens een Rood Licht sessie wordt het lichaam gedurende 10 minuten blootgesteld aan een combinatie van rood licht en nabij infrarood licht. Dit heeft een ongekend groot aantal effecten waaronder sneller herstel na sporten of operatie, terugdringen van ontstekingen, verbetering van de bloedsomloop, verbetering van de processen op cel niveau, vermindering van pijn klachten, stimulering van haargroei, verbetering van de vruchtbaarheid bij mannen en versterking van de huid.

Rood licht therapie, een oude methode in een nieuw jasje

Licht therapie behoort tot een van de oudste toegepaste herstel therapieën. Zonne therapie werd zowel in de Egyptische, Griekse, Chinese als Indiaase oudheid beschreven. Uit vele studies en onderzoek blijkt dat ons lichaam licht nodig heeft om gezond te blijven. En aangezien de meesten van ons voornamelijk binnen leven, en daardoor maar weinig in contact komen met natuurlijk zonlicht, ontstaan er tekorten die op hun beurt weer allerlei nadelige effecten op onze algehele gezondheid kunnen hebben zoals depressieve klachten, lusteloosheid, moeheid, slecht slapen etc.

Vooral de lichtstralen met specifieke golflengten tussen 630 en 850 nanometers (nm) blijken het meest effectief om deze tekorten aan te vullen. Deze golflengten van licht kunnen tot diep in de cellen doordringen en daar verschillende celfuncties optimaliseren waaronder stimulering van collageen productie. Je zou het proces in de cellen kunnen vergelijken met de photosynthese in planten waarbij het licht dat door cellen wordt geabsorbeerd, wordt omgezet in energie.

De werking van rood licht ofwel photobiomodulatie (PBM) Dit gebeurt er als ons lichaam wordt blootgesteld aan rood licht:

  • De rood licht- en nabij infrarood lichtstralen worden op verschillende niveaus in de cellen van ons lichaam geabsorbeerd.
  • In de cellen wordt het licht omgezet in energie of ATP (adenosine triphosphate) en werkt dus als een energiebommetje.
  • Vervolgens kunnen de cellen veel beter presteren, worden allerlei proteines vervaardigd zoals collageen en elastine en wordt celregeneratie gestimuleerd.
  • Ook het zuurstofgehalte in de cellen neemt toe.
Boek nu Lees meer

Verhalen van onze klanten

Lees en bekijk hoe andere red light therapie hebben ervaren.

All-in-one credits

Freezlab werkt met een all-in-one credit systeem. Ieder product heeft een aantal credits die vrij te besteden zijn voor al onze services. Zo maak je, van ieder bezoek, een next level wellness ervaring.

Bekijk de tarieven

Heeft u vragen over red light therapie? Lees hier alle veelgestelde vragen!

Bekijk alle vragen