Tijdens een moleculaire waterstof-zuurstof therapie sessie (hierna Hydroxy Sessie) inhaleer je een mix van waterstof (66%) en zuurstof (33%) via een neusbrilletje en drink je gehydrogeneerd osmosewater.

De afgelopen 10 jaar is er veel onderzoek verricht naar de effecten van waterstofgas op onze gezondheid en de resultaten zijn verbluffend. Uit dit veelbelovende wetenschappelijk onderzoek (met een baanbrekende studie uit 2007 als startpunt) en de daaropvolgende klinische trials die de uitkomsten van de studie uit 2007 bevestigden is vast komen te staan dat waterstofgas onder anderen oxidatieve stress vermindert, de productie van ATP in onze mitochondriën (de krachtcentrales van onze cellen) met wel 50% verhoogt, ontstekingsremmend werkt, het metabolisme versterkt, celafbraak vertraagt en onze cognitieve functies verbetert.

Waterstofgas ofwel H2 bestaat uit 2 atomen waterstof en is het kleinste en lichtste molecuul op aarde waardoor het nagenoeg alle cellen in het lichaam kan bereiken en zelfs door de bloed hersenbarrière heen kan gaan.

Ons lichaam is in staat om – wanneer er een tekort is aan waterstof – bepaalde functies uit te schakelen om zo lang mogelijk het lichaam als geheel in leven te houden, te beginnen met het regeneratieve systeem (stamcellen), daarna het immuunsysteem en als laatste de organen. Wanneer de waterstof weer aanwezig is, worden direct een voor een de functies weer ingeschakeld, in bijvoorbeeld organen en zenuwen.

Daarom wijzen honderden studies er op dat het inhaleren en drinken van waterstofgas kan helpen bij aandoeningen zoals Alzheimer, gewrichtsontstekingen, kanker en stemmingsstoornissen. Ook zou het verouderingsproces vertraagd worden en allergie symptomen verminderen.

Waterstofgas werkt als een antioxidant waarbij slechte vrije radicalen worden uitgeschakeld terwijl de vrije radicalen die nuttige functies vervullen in het lichaam met rust gelaten worden.

Uit andere studies blijkt dat moleculair waterstofgas de synthese van glutathion in hersencellen verbetert. Glutathion is een belangrijke antioxidant die cellen beschermt tegen het verouderingsproces.

Bovendien heeft de suppletie van moleculair waterstofgas geen enkele negatieve bijwerking.

Het waterstofgas bij Freezlab wordt gemaakt van steriel water waardoor de kwaliteit van het waterstofgas van zeer hoge kwaliteit is.

Boek nu Lees meer

Verhalen van onze klanten

Lees en bekijk hoe andere hydroxy therapie hebben ervaren.

All-in-one credits

Freezlab werkt met een all-in-one credit systeem. Ieder product heeft een aantal credits die vrij te besteden zijn voor al onze services. Zo maak je, van ieder bezoek, een next level wellness ervaring.

Bekijk de tarieven

Heeft u vragen over hydroxy therapie? Lees hier alle veelgestelde vragen!

Bekijk alle vragen