Hydroxy effecten: Beauty

In Japan wordt waterstof al langer gebruikt als anti aging middel. In spa’s wordt waterstof op allerlei manieren ingezet, bijvoorbeeld in de vorm van waterstofbaden, waterstof in anti-verouderingsproducten en schoonheidsproducten, waterflessen met gehydrogeneerd water, bruistabletten etc. Er zijn zelfs café’s of hydrogen bars waar je H2 kunt inhaleren en gehydrogeneerd water kunt drinken.

Een studie in Japan waarbij mensen die de 100 jaar passeerden werden vergeleken met mensen die relatief vroeg in hun leven stierven en de conclusie was dat de ouderen allemaal een veel hoger gehalte waterstof in hun bloed hadden.

Een van de belangrijkste conclusies uit wetenschappelijke onderzoeken is dat waterstofgas vrije radicalen afvangt en zo de lichaamscellen beschermt tegen vroegtijdige veroudering en rimpels in de huid helpt voorkomen/verminderen. Suppletie van moleculair waterstofgas kan zelfs bijdragen tot gewichtsverlies door de activering van het FGF21 hormoon waardoor de stofwisseling wordt geactiveerd.

De voordelen van Hydroxy bij schoonheid:

– Stimuleert het cel metabolisme en helpt te beschermen tegen overgewicht
– Vertraagt cel afbraak
– Anti aging
– helpt littekenweefsel te verminderen
– effectief tegen wratten
– Huidverjonging
– Vermindering van acne
– Natuurlijke detox werking
– Geen bijwerkingen