Freez Challenge

Boek nu

Cadeaubon?

Bestel nu

Meerdere sessies hele lichaam cryotherapie in de cryostream bij inflammatorire reumatische aandoeningen. Een pilotstudie

Meerdere sessies hele lichaam cryotherapie in de cryostream bij inflammatorire reumatische aandoeningen. Een pilotstudie

Auteurs: Uwe Lange, Christine Uhlemann, Ulf Müller-Ladner

Lokale en hele lichaam cryotherapie worden gebruikt bij reumatische aandoeningen om pijn en ontsteking te verlichten. De cryostream (cryosauna) is een innovatieve techniek voor hele lichaam therapie. Hierbij is sprake van eenpersoonscabines met koude lucht. Deze worden gekoeld met vloeibare stikstof. Vergeleken met hele lichaam cryotherapie in een cryokamer, biedt de cryostream niet alleen een snel behandeleffect maar ook een aanzienlijke kostenbesparing.

Doel en methode

Duitse onderzoekers vergeleken het effect van hele lichaam cryotherapie in de cryostream op pijnvermindering, ziekteactiviteit en ontstekingsbevorderende cytokines (tumornecrosefactor-alfa en interleukine-1) en verbetering van functiescores.

Aan het onderzoek deden 10 patiënten mee met verschillende actieve inflammatoire reumatische aandoeningen: 4 patiënten met reumatoïde artritis, 3 patiënten met de ziekte van Bechterew (spondylitis ankylopoetica) en 3 patiënten met artritis psoriatica/spondylitis ankylopoetica. Zij kregen 9 korte sessies met hele lichaam cryotherapie gedurende 5 dagen. De eerste sessie duurde 90 seconden. Daarna werd de tijdsduur stapsgewijs opgevoerd naar in totaal 2,5 minuten.

Resultaten

De scores voor pijn en ziekteactiviteit scores daalden aanzienlijk. Vervolgens vertoonden ook de functiescores een significante verbetering. Bovendien was er een significante vermindering van tumornecrosefactor-alfa (TNFα) en interleukine-1 (IL-1). Twee patiënten hadden na de eerste sessie bijwerkingen (hoofdpijn en gevoel van koude).

Conclusie

De cryostream is een elegant en voor de patiënt aantrekkelijk therapeutisch middel in het multimodale behandelingsconcept van reumatische aandoeningen.

Bron: Medizinische Klinik (München, Duitsland: 1983). 01/07/2008; 103 (6): 383-388. ISSN: 0723-5003DOI: 10,1007 / s00063-008-1056-5

Nieuwe klant Rooster
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ervaar de sensatie van -110°C.

De extreme kou stimuleert het lichaam om herstelprocessen in gang te zetten, processen die het van nature in zich heeft.

Nieuwe klant Rooster

© Freezlab 2019 - Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam - 020-2621054 - info@freezlab.nl
Freezlab Amsterdam wordt beheerd door Cryo Sisters B.V. Algemene Voorwaarden - BTW NL855317942B01 - KvK 63620448 - Privacy Statement
loading