Freez Challenge

Boek nu

Cadeaubon?

Bestel nu

De invloed van hele lichaam cryotherapie op de geestelijke gezondheid

De invloed van hele lichaam cryotherapie op de geestelijke gezondheid

Auteurs: J Rymaszewska, D Biały, Z Zagrobelny, A Kiejna

Over de invloed van hele lichaam cryotherapie op de geestelijke gezondheid is nog weinig bekend. Observaties van het gedrag van patiënten die in een cryokamer zijn geweest, leidt tot een interessante hypothese. Kortdurende blootstelling aan extreme kou heeft ongetwijfeld een positieve invloed op de stemming van de mens. Behalve het bekende pijnstillende effect zien we bij patiënten direct na een verblijf in de cryokamer veranderingen in de mentale toestand zoals een verbeterde stemming, diepe ontspanning, het gevoel herboren te zijn, troost en euforie. Deze veranderde toestand blijft een lange tijd na het beëindigen van de cyclus van cryotherapie bestaan. In dit onderzoek worden verschillende mechanismen van dit effect beschouwd en nieuwe mogelijkheden van deze methode gepresenteerd. In het onderzoekscentrum in Wrocław wordt de duurzaamheid van dit gunstige fenomeen onderzocht.

Bron: Psychiatria polska 34 (4): 649-53. ISSN: 0033-2674

Nieuwe klant Rooster
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ervaar de sensatie van -110°C.

De extreme kou stimuleert het lichaam om herstelprocessen in gang te zetten, processen die het van nature in zich heeft.

Nieuwe klant Rooster

© Freezlab 2019 - Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam - 020-2621054 - info@freezlab.nl
Freezlab Amsterdam wordt beheerd door Cryo Sisters B.V. Algemene Voorwaarden - BTW NL855317942B01 - KvK 63620448 - Privacy Statement
loading