Freez Challenge

Boek nu

Cadeaubon?

Bestel nu

Hele lichaam cryotherapie van 2 minuten bij -110° C vergroot spierkracht en prestatie

Hele lichaam cryotherapie van 2 minuten bij -110° C vergroot spierkracht en prestatie

Uit eerder onderzoek was gebleken dat hele lichaam cryotherapie bij -110° C met een duur van 1, 2 en 3 minuten in een maximale toename van de spierkracht van de knie resulteerde wanneer deze therapie 2 minuten werd toegepast. De onderzoekers wilden de optimale intervallen bepalen voor het conditioneren van sporters. De deelnemers aan dit onderzoek kregen na een verblijf in de cryokamer een pauze van 5 minuten in plaats van 2 minuten.

Methode

Zeven vrouwen deden een warming up van 5 minuten op de ergometer. Daarna deden de onderzoekers bij elk van deze vrouwen een test waarbij ze keken naar de kracht van de spieren rondom één gezond kniegewricht. Daarbij maakten ze gebruik van een Cybex (een fitnessapparaat). Na een pauze van 5 minuten kregen de vrouwen 2 minuten hele lichaam cryotherapie bij -110° C. Daarna volgde weer een pauze van 5 minuten. Na die pauze moesten ze een tweede test op de Cybex doen.

Resultaten

Uit het onderzoek bleek dat de piekkracht toenam met 2,83% tot 3.76% bij 120 graden flexie (buiging) per seconde, 60 graden flexie per seconde, 120 graden extensie (strekking) per seconde, 60 graden extensie per seconde. Dit was niet het geval bij 120 graden extensie per seconde waarbij de waarde
-3.3% was. De prestatie bleek toe te nemen met 3.30% tot 18.6%.

Discussie

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de spierkracht en prestatie procentueel meer toenemen bij een pauze van 5 minuten dan bij een pauze van 2 minuten. De testresultaten van de vrouwen en mannen moeten apart geanalyseerd worden in grotere onderzoeksgroepen. Verder onderzoek is noodzakelijk om de optimale tijdsintervallen te bepalen voor toepassing van cryotherapie bij het conditioneren van sporters.

Nieuwe klant Rooster
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ervaar de sensatie van -110°C.

De extreme kou stimuleert het lichaam om herstelprocessen in gang te zetten, processen die het van nature in zich heeft.

Nieuwe klant Rooster

© Freezlab 2019 - Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam - 020-2621054 - info@freezlab.nl
Freezlab Amsterdam wordt beheerd door Cryo Sisters B.V. Algemene Voorwaarden - BTW NL855317942B01 - KvK 63620448 - Privacy Statement
loading