Freez Challenge

Boek nu

Cadeaubon?

Bestel nu

Cryotherapie bij osteoporose

Cryotherapie bij osteoporose

Auteurs: K Ksiezopolska-Pietrzak

Cryotherapie is het gebruik van een temperatuur lager dan -100° C op lichaamsoppervlak, gedurende 2-3 minuten. Doel is fysiologische reacties op de kou uit te lokken en deze adaptieve reacties te gebruiken. De positieve reactie van het organisme op cryotherapie ondersteunt de behandeling van aandoeningen en vergemakkelijkt kinesitherapie. Lage temperaturen kunnen worden verkregen door gebruik te maken van een luchtstroom die met vloeibare stikstof gekoeld is. Deze kan lokaal worden toegepast op bepaalde lichaamsdelen of op het gehele lichaam in een cryosauna of cryokamer.

Cryotherapie werkt het beste als het 2 keer per dag wordt toegepast, met een pauze van minimaal 3 uur. Na elke sessie cryotherapie moet kinesitherapie volgen. De behandeling duurt in totaal 2-6 weken, afhankelijk van de behoefte van de patiënt.

Cryotherapie vermindert pijn en zwellingen, veroorzaakt ontspanning van de skeletspieren en vergroot hun kracht. Ook worden behandelde gewrichten soepeler. Cryotherapie lijkt dus aan alle noodzakelijke voorwaarden te voldoen voor revalidatie bij osteoporose (botontkalking). De therapie heeft tal van voordelen: de behandelduur is kort, de therapie wordt goed verdragen door de patiënt en de toestand van de patiënt verbetert snel. Bovendien zijn er weinig contra-indicaties voor cryotherapie. Dit alles maakt dat cryotherapie een methode is die breed kan worden toegepast bij preventie en behandeling van osteoporose.

Bron: Polski merkuriusz lekarski: orgel Polskiego Towarzystwa Lekarskiego. 1998/01/11; 5 (28): 222-4. ISSN: 1426-9686

Nieuwe klant Rooster
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ervaar de sensatie van -110°C.

De extreme kou stimuleert het lichaam om herstelprocessen in gang te zetten, processen die het van nature in zich heeft.

Nieuwe klant Rooster

© Freezlab 2019 - Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam - 020-2621054 - info@freezlab.nl
Freezlab Amsterdam wordt beheerd door Cryo Sisters B.V. Algemene Voorwaarden - BTW NL855317942B01 - KvK 63620448 - Privacy Statement
loading