Red Light Benefit: Wellness

RED Light is een populaire trend in wellness vanwege het brede scala aan voordelen wat het mee zich meebrengt. Bovendien is RED Light veilig en natuurlijk. Of je nu tekenen van veroudering wilt verminderen, je mentale en fysieke prestaties wilt verbeteren of kampt met huidproblemen, RED Light sessies zijn het antwoord.

Waarom is RED Light zo belangrijk?

De zon is de belangrijkste bron van natuurlijk licht en is absoluut essentieel voor de gezondheid en het welzijn van de mens. Eeuwenlang hebben mensen gebruik gemaakt van de helende krachten van de zon. Zelfs vandaag de dag is zonlicht een populaire en effectieve behandeling voor Seasonal Affective Disorder (SAD), niet-seizoensgebonden depressie en andere psychiatrische stoornissen, en verschillende chronische huidaandoeningen.

Waar is RED Light goed voor?

  • RED Light helpt tekenen van huidveroudering tegen te gaan waaronder fijne lijntjes, rimpels, zonnevlekken en een slappe huid. In de diepere huidlagen verhoogt RED Light de productie van collageen en elastine. Dit herstelt de dikte, stevigheid en elasticiteit van de huid.
  • RED Light brengt de schildklierfunctie in evenwicht. De schildklier is essentieel voor het algehele welzijn, omdat het onder meer de stofwisseling regelt door het vrijkomen van hormonen. Een traag werkende schildklier kan leiden tot extreme vermoeidheid, mentale mist, gewichtstoename, haaruitval en spierzwakte.
  • RED Light bevordert een gezond slaapritme. RED Light stimuleert de aanmaak van melatonine, wat helpt om een goede nachtrust te krijgen.
  • RED Light stimuleert de aanmaak van testosteron bij mannen.
  • [Top]sporters gebruiken RED Light om spieren voor te bereiden op inspanning en spierherstel te bevorderen. Het kan de groei van spiermassa bevorderen, spiervermoeidheid verminderen (tijdens inspanning) en de effecten van spierpijn minimaliseren.
  • RED Light is effectief bij het verminderen van chronische ontstekingspijn, waaronder carpaaltunnelsyndroom, kniepijn als gevolg van artrose en acute en chronische lage rugpijn.
  • RED Light kan botgroei reguleren en botherstel versnellen. Het activeert ook stamcellen, die cruciaal zijn voor de immuunrespons en voor een gezonde wondgenezing.

Kortom, genoeg redenen om RED Light sessies in te bouwen in jouw wellness routine.