lokale cryotherapie / cryo facials

Cryo facials en lokale cryotherapie: voor cosmetische redenen, blessures en ontstekingen.

Een zachte, extreem koude luchtstroom koelt de huid terug naar 1 tot 4 graden Celsius. Dat is wat er gebeurt bij een cryo facial op het gezicht en bij een lokale cryo behandeling. Het effect is dat – net als bij de whole body cryo therapie – het lichaam direct reageert: het voorziet het weefsel in de huid van alles wat nodig is om te herstellen. De huid trekt samen, de poriën worden kleiner en de oppervlakkige doorbloeding wordt heel even gestagneerd. Meteen daarna stroomt het zuurstofrijke bloed met extra voedingsstoffen weer terug. Zo kunnen de cellen makkelijker collageen en elastine aanmaken.

Om cosmetische redenen

Door de kou spant je huid zich aan en verbetert de doorbloeding, waardoor je huid zichtbaar gelift is, je ogen verder open staan en verkleuringen onder de ogen verminderen. Door de optimale doorbloeding krijgt je huid een prachtige gloed en ziet er strak en stralend uit. Het is niet voor niets dat we cryo facials ook wel een ‘red carpet treatment’ noemen.

Eén tot twee uur na na de behandeling is de vermindering van vochtwallen en verkleuringen pas echt goed zichtbaar.

Ontstekingen verminderen

De extreme kou vermindert ontstekingen (rosacea, acne, psoriasis) en stimuleert het oppervlakkige bindweefsel. Je ziet littekens van acne als actieve acne kleiner worden en huidirritatie verminderen.

Effect bij blessures

Bij allerlei blessures kan lokale cryo therapie helpen. Een behandeling vermindert zwelling (ophoping van lymfevocht), bevordert de doorbloeding (blauwe plekken verminderen) en werkt daardoor helend. Bij ontstekingen van bijvoorbeeld een pees of spier kun je door de doorbloeding lokaal te stimuleren de genezing bevorderen. Het werkt verlichtend op pijn. Ook na de behandeling kan het effect nog heel sterk voelbaar zijn.

Na operaties

Ook na een operatie kan een lokale koudebehandeling je herstel bevorderen: de zwelling vermindert doordat de cryo intensief op een klein stukje van het lichaam inwerkt. Het kan dus een aanvulling zijn op de cabine.

In vertrouwde handen van een schoonheidsspecialiste

Schoonheidsspecialiste Annemiek van ’t Wout voert onze cryo facials uit. Daardoor heb je de zekerheid dat er altijd iemand met verstand van (huid)zaken meekijkt bij de behandeling. Annemiek is op wisselende dagen en tijden bij Freezlab aanwezig. Je kunt meteen een afspraak maken voor een volledige behandeling. Of wil je het eerst eens voor een gereduceerd tarief uitproberen? Dat kan met een proefbehandeling. Maak telefonisch of per email een afspraak.

Een kuur kan bestaan uit 5 of 10 behandelingen. Denk erom dat je bij 10 behandelingen er niet langer dan een maand over doet. De reden: omdat de behandeling maar heel kort duurt moet deze het liefst meerdere keren per week worden herhaald.

Wanneer moet je even wachten met een facial?

  • Bij kleine medische of cosmetitische ingrepen. Hou minimaal 2 weken rust na het inspuiten van Botox en fillers. Bij een permanente filler is een cryo facial niet aan te raden.
  • Bij een open huid of niet geheelde wond. Ook natte eczeem is er niet geschikt voor (droge juist wel).
  • Bij blessures of ontstekingen op het lichaam gelden dezelfde uitzonderingen. Ook is het belangrijk dat je behandelende arts of therapeut er geen bezwaar tegen heeft.

Twijfel je? Overleg dan met Annemiek.

Prijzen:

1 losse sessie (hals, gezicht & haar) € 39
1e proef sessie € 25
5-rittenkaart € 180
10-rittenkaart € 299

 Veel gestelde vragen

Begrijpelijk dat je vooraf wat meer zekerheid wilt. Dit zijn de meest gestelde vragen aan Annemiek van ’t Wout die onze cryo facials uitvoert.

Droogt dit mijn huid niet uit?

Nee, het is heel droge kou en daarom alleen verstrakkend, niet uitdrogend. Een droge huid zal er juist iets meer talg door gaan produceren, een vette huid wordt minder vet.

Is een cryo facial verstandig bij couperose (adertjes in het gezicht) of rosacea (grote rode plekken, soms jeukend of branderig, soms met pukkeltjes)?

Ja. Wel ga ik extra voorzichtig te werk. Hou er ook rekening mee dat je gezicht ná de behandeling even wat roder is.

Kan ik ook terecht voor een behandeling als ik nog make-up draag?

Over een lichte dag make-up is een behandeling met koude geen probleem.

Is het ook goed voor je haar?

Het kán haargroei zelfs stimuleren en is goed voor de kwaliteit van het haar. Natuurlijk gaat je haar er niet van groeien als je kaal bent!

Hoe lang duurt een sessie?

Reken op ongeveer 10 minuten. Om je even op je gemak te stellen boek ik altijd sessies van 15 minuten.

Hoe lang zie ik resultaat?

Het effect houdt enkele dagen aan, soms langer. Het verstrakkende effect is de eerste dagen het grootst. Probeer het uit voor een feestje!

Waarom is een cryo facial zo duur voor zo’n korte tijd?

De behandeling duurt misschien wel kort, maar het effect is te vergelijken met schoonheidsbehandelingen die veel langer duren. Het is eigenlijk niet te vergelijken met een gewone facial. Wil je overtuigd worden? Boek een eerste sessie voor slechts 25 euro. En ook bij 5- en 10-rittenkaarten ben je voordeliger uit. Trouwens, die mag je ook delen met andere mensen!

Behandel je alleen het gezicht?

Een facial is uitsluitend voor gezicht en hals. Eventueel kan ik ook je haar behandelen. Je kunt ook lichaamsbehandelingen doen (tegen verslapping en cellulite) maar dat is in combinatie met de cabine veel effectiever.

Bel of mail ons voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Nieuwe klant Rooster
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ervaar de sensatie van -110°C.

De extreme kou stimuleert het lichaam om herstelprocessen in gang te zetten, processen die het van nature in zich heeft.

Nieuwe klant Rooster

© Freezlab 2018 - Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam - 020-2621054 - info@freezlab.nl
Freezlab Amsterdam wordt beheerd door Cryo Sisters B.V. Algemene Voorwaarden - BTW NL855317942B01 - KvK 63620448 - Privacy Statement
loading