lokale cryotherapie / cryo facials

Cryo facials & lokale cryotherapie voor cosmetische redenen, blessures, ontstekingen & zwellingen.

Onze cryo facials worden uitgevoerd door schoonheidsspecialiste Annemiek van ’t Wout. Met behulp van een zachte extreem koude luchtstroom wordt de huid in het gezicht terug gekoeld naar 1 tot 4 graden celsius. Het directe effect van deze kou is dat, net als bij de whole body cryo therapie, het lichaam op scherp wordt gezet en onmiddellijk in actie gaat komen om het weefsel in de huid te voorzien van alles wat nodig is om te herstellen. De huid trekt samen, de poriën worden kleiner en de oppervlakkige doorbloeding wordt heel even gestagneerd.   Meteen daarna stroomt het zuurstofrijke bloed met extra voedingsstoffen weer terug waardoor de cellen makkelijker collageen en elastine kunnen aanmaken.

De extreme kou van de cryo facial vermindert ontstekingen (rosacea, acne, psoriasis) en stimuleert het oppervlakkige bindweefsel. Zowel littekens van acne als actieve acne worden sterk gereduceerd en huidirritatie vermindert.

Het mooie instant effect van de kou is dat het direct je huid aanspant en de doorbloeding verbetert waardoor je huid zichtbaar gelift is, je ogen verder open staan en verkleuringen onder de ogen verminderen. Vandaar dat deze behandeling ook wel de red carpet treatment wordt genoemd.

1 tot 2 uur na de behandeling is de vermindering van vochtwallen en verkleuringen pas echt goed zichtbaar. Door de optimalisatie van de doorbloeding krijgt de huid een prachtige gloed en ziet er strak en stralend uit.

Annemiek is op wisselende dagen en tijden in de freezlab aanwezig om zowel proefbehandelingen tegen gereduceerd tarief alsook volledige behandelingen te geven. Maak telefonisch of per email een afspraak.

Een kuur kan bestaan uit 5 of 10 behandelingen waarbij het dan wel aan te raden is dat bv 10 behandelingen in ongeveer een maand worden gedaan. Omdat het signaal zo kort is, moet het liefst meerdere keren per week herhaald worden.

Contra-indicaties facial:

Recente kleine medische/ consmetische ingrepen. Er moet minimaal 2 weken zitten tussen het inspuiten van Botox en fillers en een Cryo facial.

Absolute contra indicatie is een ‘permanente filler’ deze worden zelden meer gezet in het gezicht maar soms hebben mensen dit vroeger laten doen.

Open huid, niet geheelde wond zijn ook een contra indicatie. Een huid conditie zoals eczeem kan prima behandeld worden mits het droog eczeem is, nattend eczeem ( dan is de huid niet dicht maar ‘lekt’ vocht) kan niet behandeld worden. Neem bij twijfel contact met ons op en vraag naar Annemiek.

Voor blessures of ontstekingen op het lichaam geldt hetzelfde als voor het gezicht én het is belangrijk dat een behandelend arts of fysiotherapeut het gebruik van lokale Cryo therapie goedkeurt.
Wanneer een klant lokale Cryo therapie wil voor een blessure die verder niet behandeld wordt is dit voor eigen risico. Neem bij twijfel contact met ons op en vraag naar Annemiek.

Wat doet lokale cryotherapie?

Een facial:

Het instant effect van extreme droge kou is dat de huid samentrekt. Daardoor zie je vrijwel meteen na een facial dat een oog verder open staat, een kaaklijn strakker is en lijntjes en rimpels zien er minder diep uit. Vandaar de naam Red Carpet Treatment. Even kou over je gezicht en meteen een strakker en stralender huid.

Het lange termijn effect:

Doordat de doorbloeding even stagneert ( de huid wordt even tussen de 1 en 4 graden gebracht) en er na bij het opnieuw opgang komen heel zuurstof rijk is én rijk aan ontsteking remmende enzymen helpt het de cellen bij de aanmaak van collageen ( verstrakking) en elastine ( flexibiliteit van de huid). Het helpt ook bij het aanmaken van gezond bindweefsel, echter alleen oppervlakkig bindweefsel. ( cosmetisch is dit interessant want het helpt dus goed bij een verslapte huid in de hals).
Voor allerlei vormen van roodheid en ontsteking werkt de kou dempend ( het vermindert symptomen) en soms werkt het ook helend/ oorzakelijk.
Bij acné werkt het (na herhaaldelijke behandeling) vaak heel sterk verminderend op de puistjes/pukkels.
Wat de cabine in het groot doet, doet lokale cryo in het klein.

Prijzen:

1 losse sessie (hals, gezicht & haar) € 45
1e proef sessie € 19
5-rittenkaart € 200
10-rittenkaart € 350Veel gestelde vragen, beantwoord door schoonheidsspecialiste Annemiek:

Droogt dit de huid uit? Antwoord: Nee, het is hele droge kou en daarom alleen verstrakkend, niet uitdrogend. Een droge huid zal er juist iets meer talg door gaan produceren, een vette huid wordt minder vet.

Mag het bij couperose (adertjes in het gezicht) of rosacea (grote rode plekken, soms jeukend of branderig, soms met pukkeltjes)? Antwoord: Ja. Ik ben dan wel heel voorzichtig en deze mensen moeten er rekening mee houden dat ze na de behandeling wat roder zijn dan anderen.

Ik heb make-up op…. Kan het dan? Antwoord: Ja, over een lichte dag make-up kan het gewoon heen.

Is het ook goed voor je haar? Antwoord: Ja. Het kán haargroei stimuleren en is goed voor de kwaliteit van het haar. (als je zo kaal bent als een biljartbal helpt ‘t niet meer)

Hoe lang duurt een sessie? Antwoord: ongeveer 10 minuten. Ik boek een kwartier voor klanten.

Hoe lang zie ik resultaat: Zeker enkele dagen, soms langer. Het verstrakkende effect is de eerste dagen het grootst. Probeer het uit voor een feestje!

Waarom is het zo duur? Het is een cosmetische behandeling die heel veel resultaat geeft, zowel direct als er na. Niet te vergelijken met een gewone facial. Wil je overtuigd worden? Boek een eerste sessie voor slechts 19 euro. De 5 en 10 ritten kaarten zijn ook door meerdere mensen te gebruiken.

Behandel je alleen het gezicht? Antwoord: In een facial behandel ik hals en gezicht en als klanten het willen ga ik ook door het haar.  Je kunt ook lichaamsbehandelingen doen (tegen verslapping en cellulite) maar dat is in combinatie met de cabine veel effectiever. Stuur die vragen maar door naar mij.

Blessures:

Bij allerlei blessures kan lokale cryo therapie helpen, het kan zwelling (ophoping lymfevocht) verminderen, doorbloeding bevorderen (blauwe plekken verminderen) en daardoor helend werken. Bij ontstekingen van bv pees of spier kun je door de doorbloeding lokaal te stimuleren de genezing bevorderen. Het werkt verlichtend op pijn, en dit effect kan net na een behandeling heel sterk zijn.
Ook na een operatie kan het herstel bevorderend werken omdat een zwelling snel verminderd en de lokale cryo behandeling heel intensief op een klein stukje werkt. Het kan dus een aanvulling zijn op de cabine.

De blessure behandelingen doe ik met koude lucht. Dit blaast harder maar dat is op het lichaam niet erg.

Gebruik bij blessure behandelingen je gezonde verstand. Als iemand zelf goed weet wat er mis is (ik heb een kneuzing, pijn vanwege mijn reuma, ben door mn rug gegaan) kunnen ze voor eigen risico een behandeling proberen. Bij meer gecompliceerde dingen graag toestemming van behandelend arts of fysio. Ik ben geen fysiotherapeut.

Bel of mail voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

SESSIE BOEKEN
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ervaar de sensatie van -110°C.

De extreme kou stimuleert het lichaam om herstelprocessen in gang te zetten, processen die het van nature in zich heeft.

SESSIE BOEKEN

© Freezlab 2017 - Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam - 020-2621054 - info@freezlab.nl
Freezlab Amsterdam wordt beheerd door Cryo Sisters B.V. Algemene Voorwaarden - BTW NL855317942B01 - KvK 63620448
loading