Doorbloeding

Heb je één van de onderstaande symptomen?

  • Koude handen en voeten
  • Branderig gevoel aan handen en voeten
  • Tintelingen in ledematen
  • Kortademig
  • Weinig energie
  • Slecht geheugen

Heb je last van een slechte doorbloeding?

Je bloedsomloop kan in dit geval waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Een goede doorbloeding is nodig om alle weefsels in het lichaam te voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Daarnaast zorgt de bloedsomloop er voor dat afvalstoffen op een goede manier worden afgevoerd.

Het belang van een goede bloedsomloop

Enkele oorzaken van een slechte bloedcirculatie zijn ongezonde voeding, te weinig beweging en roken.

Deze factoren zorgen er voor dat de bloedvaten steeds nauwer worden omdat vetten zich afzetten tegen de binnenkant van de vaatwand. Vernauwde bloedvaten laten minder bloed door. Wanneer hier lang niets aan gedaan wordt, kan dit leiden tot chronische aandoeningen of permanente schade. Hierbij kun je denken aan diabetes, hart-en vaatziekten of spataderen. Het is dus van belang dat er op tijd wordt ingegrepen wanneer de doorbloeding niet optimaal is.

Doorbloeding verbeteren

Door de slechte doorbloeding in benen of voeten bij de oorzaak aan te pakken, kan de bloedsomloop sterk verbeteren. Rook je? Dan zal stoppen met roken zeer effectief zijn. Gezonde voeding en het drinken van voldoende water zijn natuurlijk goed voor het lichaam, maar bevorderen eveneens de bloedsomloop. Het gebruik van magneten of een koudebehandeling zijn alternatieve manieren om de doorbloeding extra te stimuleren. Freezlab is de eerste locatie in Nederland waar een dergelijke koudebehandeling kan worden ondergaan. Veilig, snel én effectief!

Cryotherapie bij Freezlab

In de Whole Body Cryocabine van Freezlab wordt het hele lichaam (inclusief hoofd en schouders) blootgesteld aan kou van -110 graden Celsius. De extreme kou stimuleert de doorbloeding. Na 3 minuten in – 110, stroomt het bloed met hoge snelheid terug naar armen en benen. Door de verhoogde druk gaan mogelijk verstopte bloedvaten weer open. Onze ervaring leert dat een aantal kort op elkaar volgende sessies de beste resultaten geeft. Zo is een kuur gedurende 1 of 2 weken aan te raden waarbij je zo vaak mogelijk komt freezen (minimaal 3 tot 4 x per week). Boek online een sessie of kom langs voor een Whole Body Cryo sessie!