Chronische spierpijn

Symptomen van chronische spierpijn

Heb je last van pijn, vermoeidheid of stijfheid op een van deze pijnplekken?

  • Hoofd
  • Schouders
  • Rug
  • Nek
  • Bekken
  • Knieën
  • Borst

Heb je last van (chronische) spierpijn of blessures?

Spierpijn in de benen na een lange fietstocht. Met een paar dagen zakt de pijn weer weg. Maar wanneer je voor een veel langere tijd en vaak last hebt van spierpijn, heb je wellicht te maken met chronische spierpijn. Vooral de rug, nek en schouders zijn plekken waar dit vaak voorkomt. De spierpijn kent diverse vormen en oorzaken. Zo kun je bijvoorbeeld chronische spierpijn overhouden door stress, artrose of een whiplash. Een doeltreffend medicijn is er helaas niet, maar de klachten kunnen wel behandeld worden.

Fibromyalgie

Een veelvoorkomende vorm van chronische spierpijn is fibromyalgie. De term betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. Kenmerkende symptomen van fibromyalgie zijn dan ook pijn en stijfheid van de gewrichten. Fibromyalgie kent nog geen precieze oorzaak, waardoor deze spierpijn niet te genezen is. Wel kunnen klachten zoals pijn en lusteloosheid verminderd worden door middel van cryotherapie. Uit een Duits wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de behandeling een pijnverminderend effect heeft. Ook waren de proefpersonen na de cryotherapie minder gevoelig voor kou. Je kunt hier het artikel nalezen. Hoe werkt cryotherapie precies en wat kan de methode voor jou betekenen?

Chronische spierpijn verhelpen met kou

Bij cryotherapie wordt extreme kou gebruikt voor de bestrijding van diverse klachten. Of je nu last hebt van gewrichtspijn of van acne. Bij Freezlab wordt je hele lichaam in een cryocabine blootgesteld aan kou van -110 graden Celsius. De kou werkt ontstekingsremmend en vermindert de pijn en stijfheid die bij chronische spierpijn komt kijken. Na een sessie voel je je vitaler en vrolijker door de vrijgekomen stoffen endorfine en serotonine. Wanneer je niet meer weet wat te doen tegen je spierpijn, dan is de cryo-sessie van Freezlab wellicht dé uitkomst. We zien erg goede resultaten als mensen binnen een aantal weken vaker komen. Zo komen veel mensen een week of weekend elke dag om zo effectief mogelijk van hun klachten af te komen.

Benieuwd geworden? Kom langs of maak online een afspraak!