Brandwonden

Versnel het herstel van brandwonden

Vaak worden brandwonden veroorzaakt door kokend water, hete voorwerpen of hete olie. Vooral in de zomer kan de BBQ ook voor vervelende brandwonden zorgen. 60 tot 70% van de gevallen waar een brandwond wordt opgelopen, gebeurt thuis. Een brandwond beschadigt de huid en kan zeer pijnlijk zijn. Bij een 2e graads brandwond ontstaan er zelfs blaren. Het laatste waar je na een verbranding op zit te wachten, is jeuk.

Jeuk

In het begin kan de huid die verbrand is geweest, aardig jeuken. Dit is een teken dat de huid geneest. Om de jeuk te verlichten zijn er tal van opties zoals het dragen van luchtige kleding en het gebruik van speciale zalfjes. Echter wordt hierdoor vaak de jeuk niet minder. Wanneer niets meer helpt tegen de vervelende jeuk, kan de cryotherapie van Freezlab een uitkomst bieden.

Koude behandeling tegen jeuk na brandwonden

Johnny van Houdt heeft tijdens het aansteken van een houtkachel tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen. Ook hij kreeg last van nare jeuk en vond verlichting in de cryotherapie van Freezlab. Deze therapie waarbij het lichaam aan extreme kou wordt blootgesteld, werd in Japan ontwikkeld om pijn en jeuk te bestrijden. Al na vier behandelingen was Johnny bijna helemaal van zijn jeuk af en sliep hij beter. De behandeling heeft daarnaast ook zijn genezingsproces bevorderd.

Johnny over de cryotherapie

´Ik ben zeer positief over deze behandeling. Ik zou iedereen die klachten blijft houden na de genezing van brandwonden aanraden hiervan gebruik te maken of het in ieder geval te proberen.’

– Johnny van Houdt

Ervaar zelf de whole body cryo en maak snel een afspraak!

We zien erg goede resultaten als mensen binnen een aantal weken vaker komen. Zo komen veel mensen een week of weekend elke dag om zo effectief mogelijk van hun klachten af te komen.

Benieuwd geworden? Kom eens langs of maak online een afspraak!