Interview met drummer Kensington “Niles Vandenberg”

Drummer Kensington Niles Vandenberg

‘Dit kán toch niet goed zijn??’

De Utrechtse rockband Kensington speelde vorige maand drie keer in een uitverkochte Ziggo Dome. Daarna toerden ze door verschillende Aziatische steden en staan de koffers nu alweer klaar voor optredens in Sao Paulo en andere Zuid-Amerikaanse steden.

Dat is toch pure topsport Niles?

Haha, ja dat kun je wel zeggen. Ik doe er dan ook best veel voor om fit te blijven. Ik moet me goed voorbereiden op optredens. Als drummer ben je toch zeker twee uur lang vol gas aan het geven.

Hoe zorg je dat je fit blijft?

Ik sport drie tot vier keer per week met een personal trainer. Meestal buiten en vooral zeer explosief. Dus korte sessies, weinig herhaling en zeer intensief zodat je spieren snel verzuren. Dit geeft mij een pezig en droog lichaam én een goede conditie.

Welke bijdrage levert Freezlab aan jouw conditie?

Ik herstel sneller en mijn weerstand is hoger. Ik heb het nu al even niet gedaan en dan merk ik het verschil. Door te freezen ben ik sterker en zit ik beter in mijn vel.

Hoe was je eerste keer?

Ik werd meegenomen door een vriend die mij behoorlijk bang had gemaakt. Ik dacht nog: -110 graden, dat kán toch niet goed zijn. Dus met enige spanning liep ik de eerste cabine van -60 graden in. Die vond ik al heftig. Toen we na 20 seconden door mochten lopen naar de tweede cabine, wilde ik er eigenlijk al vrij snel uit. Ik kreeg mijn ademhaling niet onder controle. Die vriend van me hield me tegen.

Hoe was je tweede keer?

Dat was een compleet andere ervaring. Je weet wat je te wachten staat. Ik kon me goed concentreren op mijn ademhaling en dan vliegen die drie minuten voorbij. Ik had een tintelend gevoel na afloop en kwam sneller op temperatuur dan de eerste keer. Toen heb ik het best lang koud gehad.

Hoe warm jij het liefste op?

Het is goed om even te springen op de trampolines of oefeningen te doen. Ik weet dat veel mannen zichzelf daar ‘te cool’ voor vinden, maar ik doe het wel hoor. Leuk toch: springen op zo’n trampo.

Hoe ziet jouw ideale Freez-schema eruit?

Ik ben een tijdje iedere dag gegaan, zo’n 10 dagen achter elkaar, dat vond ik heerlijk. Ik zou serieus elke dag wel willen freezen.